Wilde cider, droge natuurcider spontaan vergist met wilde gisten uit de boomgaard. ALC 7.0 %, 33 en 50 cl
[Brons Nordic International Cider Awards 2023]
Appelcider, onze prijswinnende droge (appel) cider gemaakt van lokaal hoogstamfruit. ALC 7.0 %, 33 en 50 cl
Perencider, cider van peren en kweeperen met nog een klein zoetje. ALC 5,9 %, 33 en 50 cl
Cider met pruim, aromatische droge cider met pruimen, ook oude rassen en ook uit de streek. ALC 7,3 %, 50 cl
Eikengerijpte cider, een jaar op eiken vaten van de wijnmaker gerijpte cider. ALC 7.2 %, 33 en 50 cl
[Brons Nordic International Cider Awards 2023]
Cider met druif, een vineuze cider met druiven uit de druivengang van klooster Sion, ALC 8,5% %, 50 cl
[Zilver International Hall of Gala Ciders, 2023]
Specials
IJscider, cider gemaakt uit bevroren fruit, op natuurlijke wijze versterkte appelwijn, ALC 11%, 50 cl
[Brons Nordic International Cider Awards 2023]
[Zilver International Hall of Gala Ciders, 2023]
Appelport, appelcider gedistilleerd door Wagging Finger Distillery en geblend met vers sap, ALC 17%, 50 cl
[Zilver International Hall of Gala Ciders, 2023]
Perenport, perencider gedistilleerd door Wagging Finger Distillery en geblend met vers sap, ALC 17%, 50 cl
Ingrediënten en allergenen: IESSEL ciders worden op ambachtelijke wijze gemaakt van lokaal geoogst en onbespoten hoogstamfruit. Onze ciders maken wij op basis van 100% vers geperst sap zonder toevoegingen met uitzondering van gist. We zijn niet bio gecertificeerd maar meer natuurlijk ga je het niet snel vinden. De wilde cider bevat ook geen toegevoegd gist. Alleen de perencider bevat toegevoegd sulfiet (zoals gangbaar in cider en wijn) en bevat van nature sorbitol. De overige ciders bevatten geen toegevoegd sulfiet. Alle IESSEL Ciders zijn glutenvrij. Alle IESSEL Ciders zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten.
Drinkadvies: IESSEL ciders zijn droog, de nadruk licht op de balans tussen zuren en bitters. De ciders zijn ongefilterd en navergist op de fles dus zijn licht troebel en bevatten droesem. Onze ciders rijpen na op de fles en zullen door het jaar een ontwikkeling kennen waarbij de ciders nog zachter en subtieler worden van smaak. IESSEL ciders zijn doorgaans tot 5 jaar na oogstjaar houdbaar en soms nog langer. Cider is (vruchten)wijn dus dit kan verschillen. Cider drink je gekoeld op 8 tot 12 °C.