Heeft u appels of peren over? Neem contact op en/of bekijk hieronder onze werkwijze:

Het fruit komt bij voorkeur uit boomgaarden in de IJsselstreek in de periode van midden september tot eind oktober.  Een boomgaardeigenaar stelt fruit beschikbaar aan IESSEL cider en daarbij zijn er verschillende mogelijkheden:

1) Het fruit is al geplukt en wordt door de eigenaar op afspraak aangeleverd bij de cidermakerij:  de eigenaar ontvangt tegoedbonnen ter waarde van € 0,50 per geleverde kilo. 10 kilo fruit is 1 fles cider van 0,5 liter.

2) Het fruit is al geplukt maar wordt door ons opgehaald:  de eigenaar ontvangt tegoedbonnen ter waarde van € 0,40 per geleverde kilo. 12,5 kilo fruit is 1 fles cider van 0,5 liter.

3) Het fruit wordt door ons geplukt en wordt door ons meegenomen: de eigenaar ontvangt tegoedbonnen ter waarde van € 0,25 per geplukte kilo fruit. 20 kilo fruit is 1 fles cider van 0,5 liter.

4) Uiteraard kan het fruit ook gratis worden aangeboden en vervolgens door ons worden geplukt en meegenomen.

5) Een laatste mogelijkheid is dat u fruit aanbiedt en daar door ons uw eigen cider van laat maken. (prijs en andere voorwaarden nader te bepalen).

Valappels
Jaarlijks gaan tonnen appels verloren in particuliere boomgaarden. Dat is toch zonde? Neem tijdig contact met ons op en ontvang cider als tegenprestatie voor uw appels.

Kwaliteit fruit

Het geleverde fruit wordt door de cidermakers gecontroleerd op kwaliteit en vervuiling. Zij houden zich het recht voor om geleverd fruit te weigeren op die gronden. Wij verwerken in principe alleen geplukte appels, valappels worden alleen geaccepteerd na inspectie en duidelijkheid over de herkomst en omstandigheden in de boomgaard.

Naar verwachting zal een deel van het aangevoerde fruit in overleg met stroopmaker tot stroop worden verwerkt.

De tegoedbonnen kunnen tot een jaar na afgifte worden ingewisseld bij de aankoop van een fles cider (0,5l), een pot stroop (gemaakt door Erik Nitrauw uit Wapenveld) of een pak sap van 5 liter. De stroop en het sap zijn afhankelijk van de beschikbaarheid daarvan.