Appels of peren over?

Neem contact met ons op en/of bekijk hieronder onze werkwijze:

Het fruit komt bij voorkeur uit boomgaarden in de IJsselstreek in de periode van midden september tot eind oktober.  Een boomgaardeigenaar stelt fruit beschikbaar aan IESSEL cider en daarbij zijn er verschillende mogelijkheden:

1) Het fruit is al geplukt en wordt door de eigenaar op afspraak aangeleverd bij de cidermakerij:  de eigenaar ontvangt een tegoed ter waarde van € 0,50 per geleverde kilo. 10 kilo fruit is 1 fles cider van 0,5 liter.

2) Het fruit is al geplukt maar wordt door ons opgehaald:  de eigenaar ontvangt een tegoed ter waarde van € 0,40 per geleverde kilo. 12,5 kilo fruit is 1 fles cider van 0,5 liter.

3) Het fruit wordt door ons geplukt en wordt door ons meegenomen: de eigenaar ontvangt een tegoed ter waarde van € 0,25 per geplukte kilo fruit. 20 kilo fruit is 1 fles cider van 0,5 liter.

4) Uiteraard kan het fruit ook gratis worden aangeboden en vervolgens door ons worden geplukt en meegenomen.

5) Een laatste mogelijkheid is dat je het fruit aanbiedt en daar door ons je eigen cider van laat maken. (prijs en andere voorwaarden nader te bepalen).

Valappels
Jaarlijks gaan tonnen appels verloren in particuliere boomgaarden. Dat is toch zonde? Neem tijdig contact met ons op en ontvang cider als tegenprestatie voor uw appels.

Kwaliteit fruit

Het geleverde fruit wordt door ons gecontroleerd op geschiktheid, kwaliteit en vervuiling. Wij houden onshet recht voor om geleverd fruit te weigeren op die gronden. Wij verwerken in principe alleen geplukte appels, valappels worden alleen geaccepteerd na inspectie en duidelijkheid over de herkomst en omstandigheden in de boomgaard.