Appels of peren over? Wordt appeldonateur van IESSEL cider!

De oogst- en inzameldagen zitten erop voor 2023. Heb jij toch nog fruit over, of een andere idee of vraag, neem contact op!

Geef je fruit een duurzame en smaakvolle bestemming en wordt appeldonateur van IESSEL Cider? Je krijgt er cider voor terug en je wordt uitgenodigd voor onze gezellige inlever- en ophaaldagen. Neem contact met ons op en bekijk hieronder onze werkwijze.

Het fruit komt bij voorkeur uit boomgaarden in de IJsselstreek in de periode van september tot begin november.  Je stelt fruit beschikbaar aan IESSEL cider en daarbij zijn er verschillende mogelijkheden:

1) Het fruit is al geplukt en wordt door jou op afspraak aangeleverd bij de cidermakerij:  je ontvangt een tegoed ter waarde van € 0,50 per geleverde kilo. 10 kilo fruit is 1 fles cider van 0,5 liter.

2) Het fruit is al geplukt maar wordt door ons opgehaald:  je ontvangt een tegoed ter waarde van € 0,40 per geleverde kilo. 12,5 kilo fruit is 1 fles cider van 0,5 liter.

3) Het fruit wordt door ons geplukt en wordt door ons meegenomen: je ontvangt een tegoed ter waarde van € 0,25 per geplukte kilo fruit. 20 kilo fruit is 1 fles cider van 0,5 liter. Onze plukagenda zit aardig vol dus het heeft altijd de voorkeur wanneer je het zelf kunt regelen. Organiseer een plukdag voor je vrienden of familie, eet of kampeer in de boomgaard en maak er een feestje van!

Je kun ook door IESSEL Cider je eigen cider laten maken. We bespreken je wensen en je krijgt alle cider van je eigen fruit retour in flessen waar je een eigen etiket op kunt plakken. Prijs en andere voorwaarden nader te bepalen.

Valappels
Jaarlijks gaan tonnen appels verloren in particuliere boomgaarden. Dat is toch zonde? Neem tijdig contact met ons op en ontvang cider als tegenprestatie voor uw appels.

Kwaliteit fruit

Het geleverde fruit wordt door ons gecontroleerd op geschiktheid, kwaliteit en vervuiling. Wij houden ons het recht voor om fruit te weigeren op die gronden. Wij verwerken in principe alleen geplukte appels, valappels worden alleen geaccepteerd na inspectie en duidelijkheid over de herkomst en omstandigheden in de boomgaard.