Appelinzameling zaterdag 21 september en 5 oktober

IESSEL Cider zoekt appels en peren voor cider

De IESSEL ciderij maakt ambachtelijke cider van vers sap van hoogstamfruit uit boomgaarden in de IJsselstreek. Een deel van het fruit uit deze boomgaarden wordt niet door de eigenaren gebruikt. IESSEL Cider kan deze appels en stoofperen prima gebruiken voor de productie van haar appel- en perencider. Mocht u in de loop van september appels, stoofperen of kweeperen over hebben dan maken zij daar graag cider van. Als tegenprestatie krijgt u in het voorjaar van 2020 een aantal flessen cider retour.

Rijpe, schone, onbeschadigde appels (minimale hoeveelheid 50 kg) kunt u op zaterdag 21 september en zaterdag 5 oktober tussen 09:00 en 15:00 aanleveren bij onze ciderij bij klooster Sion (Vulikerweg 6 te Diepenveen). Voor vragen over de geschiktheid van het fruit of afspraken over het plukken van grotere hoeveelheden appels kan contact worden opgenomen met de cidermakers. Voor het aanleveren van kweeperen en stoofperen ook graag vooraf contact opnemen omdat er specifieke eisen gelden voor het persen.

Informatie over de mogelijkheden voor het aanleveren van fruit en de tegenprestatie staat op https://www.iesselcider.nl/appels-over. Voor informatie over de geschiktheid van fruit voor de ciderproductie en andere vragen kunt u contact opnemen met de cidermakers via info@iesselcider.nl of 06-52401684.