Appel- en pereninzameling 2020

IESSEL Cider zoekt appels en peren voor cider

De oogstperiode komt er aan en ook dit jaar hopen we op jullie enthousiasme om weer fruit te leveren voor onze heerlijke ciders. Samen zorgen we zo voor een mooie en duurzame bestemming van al dat prachtige fruit!

Er valt deze weken door droogte al aardig wat fruit uit de bomen, dit fruit is echter nog niet altijd rijp. Het is uiteraard zaak niet te lang te wachten met oogsten maar het fruit moet wel echt rijp zijn. Voor je besluit te gaan oogsten proef eerst of het zetmeel is omgezet in suikers, kijk of de appel makkelijk loslaat en snij de appel door en kijk of de pitjes bruin zijn. Neem bij onzekerheid even contact op. Alleen van rijpe appels en peren kunnen wij iets lekkers maken.

Rijpe, schone, onbeschadigde vruchten kun je op vrijdag 4, zaterdag 12, vrijdag 18 en zaterdag 26 september tussen 9 en 15 uur aanleveren bij onze ciderij bij klooster Sion (Vulikerweg 6 te Diepenveen). Met onze vaste plukadressen hebben we graag even contact m.b.t. een geschikte plukdatum. Gezien onze niet onbeperkte tijd vragen we iedereen die dat kan om zelf te plukken en/of aan te leveren, je krijgt dan ook een betere ruilverhouding van ons. Eventuele extra data in oktober zullen we later bekendmaken.

Voor vragen over de geschiktheid van het fruit of overleg over hulp bij het plukken van grotere hoeveelheden fruit kan contact worden opgenomen met ons. Contact via info@iesselcider.nl (bij voorkeur) of 06-52401684. Meer Informatie over de mogelijkheden voor het aanleveren van fruit en de tegenprestatie staat ook op https://www.iesselcider.nl/appels-over.

Mocht je tijd en zin hebben om te helpen met oogsten en/of een dagje cidermaken dan horen we dat ook graag.

Hopelijk zien we je snel!